Opa Europa
Home

Oss 29 februari 2008

Onderwerp: onze kinderen, en hun toekomst

Geachte Directie en Docenten, Lieve Mensen,

U staat met elkaar aan de bron van het denken, van onze jeugd. Het denken, dat naar mijn mening niet is wat wij als mensen zijn, maar hoe wij ons als mens gedragen, naar wat wij met ons verstand aangeleerd hebben. Dat kun je noemen, het kunstmatig aangeleerde ego. Dit ego is niet de menselijke natuur. De menselijke natuur zit niet in het verstand, maar in het gevoel. Het gevoel geeft de behoeften aan om te kunnen overleven.

De van oorsprong natuurlijke menselijke behoeften zijn: ademhalen, eten, drinken, slapen, bewegen, avontuur, voortplantingsdrift, tederheid, en plezier maken. Deze levensbehoeften worden aangegeven door het gevoel, om eenvoudig te kunnen genieten van het leven. Agressie om te kunnen overleven zit ook in het natuurlijk menselijke gevoel. Agressie ontstaat wanneer vrijheid beperkt wordt, en in noodsituatie’s, zoals een natuurramp, een overval, belaging, of aanranding. Bij deze agressie hoeft een mens niet na te denken. Er ontstaat een natuurlijke reactie.

Het menselijke gevoel is innerlijk weten, en het ego is kunstmatig via het verstand aangeleerd.
Het is belangrijk dit grote verschil te ontdekken, en daar bewust mee om te gaan, om op een eenvoudige creatieve manier, een gelukkig leven te kunnen creëren.

Het verstand is een fantastisch instrument, om de meest fantastische technische oplossingen tot stand te brengen. Wanneer dit instrument met vertrouwen in de toekomst gebruikt wordt, wordt voor elk probleem een oplossing gevonden. Met fantaseren kan elk technisch probleem opgelost worden.
Helaas, kan met dat zelfde verstand ook agressief gefantaseerd worden over de toekomst.
Vaak in de vorm van, als dit en als dat, terwijl de toekomst altijd anders uitpakt, dan het verstand denkt! Het verstand wordt dan gebruikt, om ten kosten van alles de toekomst veilig te stellen.
Dit is onnatuurlijk! De natuurlijke toekomst evolueert in het moment NU, en denkt niet agressief, zoals soms de mensheid doet met verstandelijk agressief denken.

Ik denk, dat het negatieve resultaat van politiek en oorlog voeren, ontstaat door fantasieën in het verstand over de toekomst, besmet met angst voor de toekomst. Politiek en oorlog komen uit het verstand, en absoluut niet uit het gevoel. Politieke beslissingen behoren samen met het natuurlijke gevoel genomen te worden!
Zie het resultaat van het verstand? Om ons heen, en in de rest van de wereld. Het verschil van leven in NU, en angst voor de toekomst wordt niet begrepen. Naar mijn mening wordt het nu toch eindelijk tijd, dat wij mensen het verschil tussen natuurlijk gevoel en het verstand gaan inzien, en daar dan ook bewust mee omgaan. Te beginnen bij de opvoeding van onze kinderen.

Hierbij een brief gericht aan Geert Wilders, waarvan een kopie gestuurd aan de politiek, en vele anderen, de tekst spreekt voor zich.

Met vriendelijke groet,

Opa Europa

 
De brieven van Opa Europa
Hierbij wil ik mij graag aan u voorstellen

Wij mensen leven om te genieten van het Leven!

Brieven aan Geert Wilders

Angst... een positieve en een negatieve creatieve kracht?!

Wie ben ik? Wie ben jij? Wij zijn mensen!

Middelbare scholen. Onze kinderen en hun toekomst


Deutsch
Wir Menschen leben, um das Leben zu genießen!

Wer bin ich? Wer bist du? Wir sind Menschen!

Ich möchte mich gerne kurz vorstellen

Español
Con esto me gustaría presentarme.

Nosotros, los humanos, vivimos para disfrutar la vida!

¿Quién soy yo? ¿Quién eres tu?

¿Porqué nos peleamos entre nosotros?


Stuur deze brief door
Jouw naam
E-mail adres vriend